fbpx

Aktiv profesora bosanskog jezika i književnosti s područja općina Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno i Donji Vakuf održao je stručni skup povodom 21. februara, Dana maternjeg jezika. Na ovom skupu profesori su istaknuli važnost rada na afirmaciji maternjeg jezika, razmijenili iskustva u radu pod posebnim okolnostima koje nam je nametnula pandemija koronavirusa, dogovorili neke zajedničke aktivnosti za naredni period, a neki od njih su prezentovali primjere dobre prakse u nastavi i vannastavnim aktivnostima u svojim školama.

Našu školu predstavila je profesorica Sanela Topčić prezentacijom učeničkog bloga Volimo bosanski jezik koji realizuje s učenicima naše škole u sklopu vannastavnih aktivnosti. Organizator skupa je Mješovita srednja škola Bugojno, a njegov pokrovitelj je načelnik Općine Bugojno, gospodin Hasan Ajkunić, koji se obratio skupu riječima hvale i podrške. Učesnici skupa su izrazili zadovoljstvo ovakvim inspirativnim druženjem i razmjenom iskustava, uz nadu da će uskoro imati priliku da se opet sastanu.

Izražavamo zadovoljstvo zbog učešća predstavnika naše škole na ovom skupu, upućujemo čestitke organizatoru skupa i zahvalnost načelniku Općine za pokroviteljstvo. Aktivu bosanskog jezika ovih triju općina želimo mnogo uspjeha u daljem radu.

“Jezik je živa snaga s kojom je vezana ne samo kultura, nego i samo postojanje jednog naroda.”  Ivo Andrić

Sretan nam Dan maternjeg jezika.

By admin