fbpx

Dragi moj IV b,

hvala vam za sve predivne boje kojima ste bojili moj život u zadnje dvije godine, za svaku šalu, svaku svađu, svaki uspjeh, svaki pad, koji smo zajedno prošli u ovom za vas turbolentnom periodu života, a na koji smo u petak, 17. aprila, na maturalnoj zabavi trebali staviti krunu.

Mada je sada već izvjesno da u petak nema naše zabave i da će naše toalete morati sačekati neko drugo, nadam se skorije, vrijeme, želim da vas podsjetim da nam svako „jučer“ koje smo proveli zajedno treba da bude lijepa uspomena i važna lekcija za vaše novo „sutra“.

Bez obzira što su nas na tren više sile zaustavile, ne obazirite se, idite dalje sve do medalje, i kakva god ona bila u vašoj zamisli, želim vam uspješan put do nje i zadovoljstvo kada je osvojite. Želim vam da volite to što radite, tražite dok se ne pronađete, ali nikada ne odustajte. 

Žao mi je što nas je ova situacija zadesila u najljepšem polugodištu vašeg školovanja, što nismo zajedno priveli do kraja nastavu u mirisu naših učionica, dogovarali pojedinosti oko maturske večeri, žao mi je što nismo igrali u finalu školskih turnira, znam da bi ste vi bili najbolji i u odbojci, nogometu a i u košarci, žao mi je što, zbog mjera koje moramo sprovesti kao odgovorni građani, nismo uspjeli napraviti ni jednu zajedničku fotografiju, i zbog toga sam nas skupila i sa mnogo ljubavi spojila u jedno.

Nadam se da će vam ova fotografija svake decenije značiti sve više i više, tamo negdje u nekom novom svijetu, među nekim novim ljudima na putu ostvarenja vaših snova.

Za uspomenu i dugo sjećanje na prvu, iskreno se nadam i posljednju generaciju COVID-19, neka nam ostane ova fotografija

Vaša razrednica Zubejda Destanović

Maturanti Srednje stručne škole Bugojno 2019/2020

 IV-b

By admin