fbpx

Početak nove školske 2020./2021. godine Srednja stručna škola Bugojno, spremno je dočekala.Dugo iščekivan i neizvjestan početak nastave, 7. IX 2020. godine osvanuo je sa prelijepim prizorom.

Školsko dvorište,park,igralište bili su ispunjeni učenicima,koji su jedva dočekali oglašavanje školskog zvona.Dočekalo ih je prijatno iznenađenje jer je i eksterijer i enterijer njima drage ustanove bio obučen u novo ruho.Tokom raspusta je pomoćno osoblje izvršilo krečenje i dezinfekciju školskih prostorija,kao i farbanje stolarije,te uređenje predulaza škole.

Nastavnici su uspješno savladali obuku za online nastavu,te im je za istu dodijeljen certifikat.U školske klupe,zajedno sa učenicima nastavnici ulaze spremno i odgovorno nadajući da će se zdravstvene prilike u državi i okruženju promijeniti,te da će se vratiti normalnom vidu nastave.

Uprava škole,nastavnici i pomoćno osoblje svim učenicima žele sretan i uspješan početak (I razred),odnosno nastavak školovanja (II,III,IV razred), da budu odgovorni,vrijedni,marljivi,da poštuju mjere i odluke koje je donijelo Ministarstvo obrazovanja,znanosti,mladih,kulture i sporta KSB,jer jedino tako možemo pobijediti pandemiju koja je kako nas tako i naše okruženje zahvatila.

                                                Sretno svima!

By admin