fbpx

Riječ direktora

Dragi učenici, profesori, roditelji i prijatelji Srednje stručne škole Bugojno,

Čast mi je i zadovoljstvo što vam se mogu obratiti i poželjeti dobrodošlicu na službenu stranicu naše i vaše škole.

Srednja stručna škola Bugojno od svog osnivanja gaji poseban duh obrazovanja kadrova koji su spremni odgovoriti svim izazovima koje tržište rada postavlja pred nas.

Kvalifikovano i kvalitetno nastavno osoblje u smislu ljudskih potencijala konstantno usavršava i nadograđuje svoje znanje, te isto prenosi na učenike koji pohađaju i završavaju našu školu.

Nastavni proces Srednje stručne škole Bugojno odvija se u dvije zgrade, glavnoj u kojoj se nalaze administrativni, upravni dio i učioničke prostorije, i drugoj zgradi prepoznatljivoj kao Aneks. Ona je jednim dijelom opremljena učionicama za nastavu, a drugim dijelom radionicama u kojima naši učenici stječu znanje koje će kasnije primjenjivati na tržištu rada. Naši napori trenutno su usmjereni na iznalaženje načina za izgradnju sale za tjelesni i zdravstveni odgoj. Bez obzira na nedostatak adekvatnog prostora za tjelesni i zdravstveni odgoj, naša škola se može pohvaliti time što su na pomoćnim igralištima naše škole mnogi sportisti započeli svoje profesionalne klupske i reprezentativne karijere.

Uprava i nastavnici Srednje stručne škole Bugojno će predano raditi kako bi stvorili što bolje mogućnosti za razvoj intelektualnih sposobnosti i ljudskih vrijednosti naših učenika. Uz pomoć roditelja naših učenika želimo iznjedriti produktivne kadrove koji će biti garant razvoja naše Bosne i Hercegovine.

Kolektiv Srednje stručne škole Bugojno izvanredan je spoj iskustva i mladosti uz odlične međuljudske odnose i dobru radnu atmosferu, spreman na sve izazove modernog doba.

Dragi posjetioci naše stranice, iskoristite svoju posjetu s ciljem što bolje informisanosti i komunikacije.

“Gradimo budućnost naših ličnosti i naše zemlje kroz obrazovanje.”